Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Mike Teekens en Manuel de Backer 'witte raven' bij 56e Warandeloop

ATLETIEK - De 56e editie van de Tilburgse Warandeloop, de grootste cross van Nederland, kreeg met Khalid Choukoud en Sifan Hassan prachtige winnaars. Zij zijn de toekomst van de Nederlandse atletiek op de korte en ook lange termijn.

Mike Teekens (Achilles-LTV) en Mark Nouws (THOR) scoorden de beste klasseringen in het sterk bezette internationale Crossgala. Nouws liep drie ronden als snelste regionale atleet, maar werd in de voorlaatste omloop gepasseerd door een sterk opkomende Teekens. Uiteindelijk werd de loper uit Rijswijk 33e, twee plaatsen voor de man uit Wouwse Plantage. Voor Teekens was zijn eindtijd van 32,08 minuten een opsteker. Twintig tellen achter Teekens kwam Nouws over de eindstreep. Daar weer vlak achter stoof Alwin Roovers (Achilles-LTV) over de meet. Roovers werd zevende in het klassement van lopers tot 23 jaar met een mooie crosstijd van 32,33 minuten.

Bij de vrouwen was de inbreng uit de regio wel heel marginaal. In het internationale veld was er een 39e plaats voor Marjon van der Wansem (De Langstraat). Zij liep op karakter de volle acht kilometer uit en constateerde dat dit niet haar podium is om haar talenten te tonen. De eer van de regionale atletiek werd min of meer gered door A-junior Manuel de Backer van THOR. De inmiddels volledig voor Nederland uitkomende atleet werd in een sterk veld zevende en daarmee derde Nederlander.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement