Volledig scherm
Twan Brusselman komt in 2015 als eerste over de streep in Gilze in de Midden Brabant Poort Omloop voor zijn ploeggenoot Patrick van der Duin. © Edwin Wiekens/het fotoburo

Midden-Brabant Poort Omloop hoopt op Nations' Cup

WIELRENNEN - De kans is groot dat 2016 de laatste keer is dat er elite/beloften rijden in de Midden-Brabant Poort Omloop. De organisatie hoopt vanaf volgend jaar toe te treden tot de Nations' Cup voor junioren, waardoor het de mondiale juniorentop aan de start zou mogen verwachten.

„We hebben ieder jaar veel moeite om de grote ploegen te strikken”, verklaart Jan-Willem van den Heuvel namens de organisatie van de wedstrijd die dit weekeinde aan zijn zesde editie toe is. „Wanneer je niet tot de topcompetitie of clubcompetitie behoort, is dat lastig.” De ambitieuze organisatie ging op zoek naar andere manieren om een sterk deelnemersveld aan de start te krijgen. „Samen met de KNWU hebben we een bidbook geschreven en verwachten in augustus goedkeuring van de UCI.”

De Nations’ Cup is een serie van nu nog acht wedstrijden wereldwijd waarin de beste junioren tegen elkaar rijden. Momenteel behoren Gent-Wevelgem (België), Parijs-Roubaix (Frankrijk), de Vredeskoers (Tsjechië), Trophée Centre Morbihan (Frankrijk), Tour de Pays de Vaud (Zwitserland), Trofeo Karlsberg (Duitsland), GP Général Patton (Luxemburg) en Tour de l'Abitibi (Canada) tot de Nations's Cup. De meeste deelnemende ploegen zijn nationale selecties.