Volledig scherm
Emi en Mexime van Driel op archiefbeeld © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Mexime en Emi van Driel breken met Kadijk Beach University

De zussen Mexime (20) en Emi (19) van Driel uit Breda gaan op zoek naar een nieuwe beachvolleybalpartner. Maandagavond namen ze afscheid van de Kadijk Beach University in Werkendam. Hun besluit overviel trainster Debora Schoon volledig. Zij had de breuk niet zien aankomen.

In een schriftelijke verklaring maakten Mexime en Emi van Driel hun vertrek bij de Kadijk Beach University dinsdag bekend. Daarin spreken ze vol lof over trainster Debora Schoon-Kadijk. “De inzet en speltechnische begeleiding van Debora was ontzettend belangrijk voor onze ontwikkeling als beachvolleybalster.”

Toch was dat niet voldoende om de ingeslagen weg voort te zetten. Zo werden Emi van Driel en Raisa Schoon (17) klaargestoomd voor het traject richting Olympische Spelen 2024 in Parijs. Na een intensieve samenwerking van vier jaar stopt deze samenwerking abrupt. Debora Schoon: “Het afgelopen jaar hebben we de koppels klaargestoomd voor hun volgende stap, deelname aan de World Tour. Ik kom nu terug uit China, daarvoor waren we in Budapest en Knokke. Ze hebben geen enkel signaal afgegeven, dat ze weg wilden. Dan voel ik me nu wel gebruikt. Iedereen is vrij om een andere keuze te maken, ik ga daar niet voorliggen. Maar hoe het nu gegaan is, is heel hard.”

Mexime van Driel zegt in een reactie aan deze krant dat hun beslissing al een tijd door hun hoofd speelden. “Wij voelden geen klik meer met haar en het begeleidingsteam. Naar ons gevoel werd het niet meer werkbaar.” De zussen stoppen ook in de zaal bij Voltena in de topdivisie.

Daarnaast moet ook Mexime van Driel op zoek naar een nieuwe beachpartner. De samenwerking met Iris Reinders, met wie ze zondag nog de World Tour in Rwanda op haar naam schreef, krijgt ook een plotseling einde. Wat de toekomst de Bredase zussen gaat brengen is nog onbekend.