Meteen dringen bij start NK driebanden in Berlicum

VIDEODe organisatoren van het NK driebanden, de Masters, verwachtten pas echte drukte in Den Durpsherd in Berlicum bij de halve finales zaterdag, maar al bij de eerste partijen donderdagmiddag zat de zaal bomvol met meer dan 300 toeschouwers. 

Dat de entree gratis is tot aan de finaledag (zondag) zal daarbij zeker meespelen, maar de afgelopen jaren was het bij aanvang van het evenement nooit zo druk. Ook het feit dat wereldkampioen Dick Jaspers direct aan de tafel verscheen, kan een oorzaak zijn voor de volle bak. De routinier uit Sint Willebrord begon wat stroef aan zijn partij in poule B tegen Martien van der Spoel, maar liep langzaam maar zeker weg bij zijn opponent  uit Nijmegen.  Met twee series van acht caramboles maakte Jaspers het verschil. Hij won met 40-24.  Aan de andere tafel sloeg Hagenaar Jeffrey Jorissen direct een kloof met Frans van Schaik, die  bij 11-29 nog wel terugkwam met een serie van acht, maar nooit in de nek van Jorissen kon hijgen. Die speelde de partij rustig uit: 40-31 .  

Verrassend

In de tweede sessie van de dondedag kon Huub Wilkowski uit Sint-Michielsgestel het net niet bolwerken tegen Veldhovenaar Roland Uijtdewilligen: 37-40 . Ook op de andere tafel was het spannend. Daar won Sprundelaar Kay de Zwart verrassend van ‘groepshoofd’ Glenn Hofman uit Den Haag: 40-35.  

Uitslagen donderdag: 

Poule B: Jeffrey Jorissen - Frans van Schaik 40-31/33; Dick Jaspers - Martien van der Spoel 40-24/22.
Poule C:  Kay de Zwart  - Glenn Hofman 40-35/31 en Roland Uijtdewilligen - Huub Wilkowski 40-37/36.
Poule D:  Thérèse Klompenhouwer - Jean Paul de Bruijn 40-18/23 en Raymund Swertz - Dave Christiani.
20.30 uur, poule A: Raimond Burgman - Barry van Beers en Jean van Erp - Wil Janssen. 

Volledig scherm
De eerste partijen van het NK driebanden in Berlicum. © BD