Marcel Wouda (rechts) wordt gefeliciteerd door de Fransman Xavier Marchand (L) met het winnen van de wereldtitel op de 200 meter wisselslag.
Volledig scherm
PREMIUM
Marcel Wouda (rechts) wordt gefeliciteerd door de Fransman Xavier Marchand (L) met het winnen van de wereldtitel op de 200 meter wisselslag. © ANP / AFP

Met een bebloede hand zwom Marcel Wouda naar de wereldtitel, nu zoekt hij al jaren naar een opvolger

Vandaag in... 1998Op 17 januari 1998 was Marcel Wouda (49) ’s werelds beste op de 200 meter wisselslag in het 50 meter-zwembad. Een litteken op zijn hand herinnert hem daar nog elke dag aan. Ondertussen probeert hij een volgende wereldkampioen uit Nederland klaar te stomen. ,,Dat ik de enige ben maakt mijn prestatie extra bijzonder, maar het is ook doodzonde.”

  1. RFC boekt eenvoudige zege en doet goede zaken in strijd om nacompetitie
    ZATERDAG 4D

    RFC boekt eenvoudige zege en doet goede zaken in strijd om nacompeti­tie

    RFC won in eigen huis eenvoudig van Boeimeer. Dankzij de overwinning kan RFC nog hopen op een toetje aan het einde van het seizoen in de vorm van nacompetitie om promotie naar de derde klasse. The Gunners moet opgelapt worden voordat het deel kan nemen aan de nacompetitie. Olympia’60 versloeg de Bredanaars. Baronie versloeg Dongen. Oosterhout en SCO gingen onderuit. Rijen kwam niet in actie omdat het te weinig spelers had.