Volledig scherm
Melvin Franken © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Melvin Franken op dreef in Turfloop

In een sfeervolle ambiance tijdens dorpsfeest Schijf Swingt schreef Melvin Franken (DJA) de derde editie van de Turfloop op zijn naam. Met een winnende tijd van 32.08 minuten op de 10 kilometer bleef de geboren Sprundelaar snelste achtervolger Mels Lambregts (THOR) rond de veertig seconden voor. 

Ricardo Sint Nicolaas (AV Flakkee), de winnaar van de Turfloop vorig jaar, moest deze keer genoegen nemen met de derde plaats. Hij moest op het laatst nog volle bak gaan om Nick Jacobs (THOR) de baas te blijven.

Bij de vrouwen verdedigde Lynn Lossie haar titel met succes in deze ‘leuke, gezellige loop’ op zaterdagavond. De duursportster uit Woensdrecht finishte op de langste afstand in 41.20 minuten. Lossie heeft de afgelopen tijd veel triatlons gedaan. José van der Linden (Achilles) volgde in 43.46 en Marian Verbruggen uit Sprundel werd derde in 46.04 minuten.

Bij de Turfloop over 5 km zegevierde Tom Wortel (Fortius) uit Dordrecht in een tijd van 17.26 minuten. Janita van der Have uit Nieuwe Tonge was in 21.38 minuten de snelste vrouw op deze afstand. Organiserend comité Turfloop Schijf kon in samenwerking met AVR’90 uit Rucphen een paar honderd wedstrijdatleten en recreanten verwelkomen.

Volledig scherm
Melvin Franken © Pix4Profs/Edwin Wiekens