Volledig scherm
Winnaar Mels Lambregts (tweede van links) met rechts naast hem Martjin de Kok (AV'56) en Tom Huijbern (Scorpio). Rechts Brabants kampioen Sanne van Gils (Spado). © Bep Tielemans

Mels Lambregts herpakt zich in Monumentenloop

Niet snelste passant Martijn de Kok van het Zeeuwse AV'56 finishte na 10 kilometer als eerste op de Grote Markt in het monumentale stadscentrum van Bergen op Zoom, maar Roosendaler Mels Lambregts. 

De jonge senioratleet van THOR kon de ervaren langeafstandloper uit Heinkenszand de eerste vijf kilometer prima bijbenen. Beiden kwamen halverwege als eerste door, de Kok voorop met Lambregts in zijn kielzog. ,,Vlak daarna kreeg ik last van de warmte en moest Martijn laten gaan. Tot een kilometer of acht want toen kon ik weer aanhaken. In de slotfase met nog ongeveer duizend meter te gaan sloeg ik met succes een gat en zette tenslotte een flinke eindsprint in", verklaarde winnaar Lambregts die de zware Monumentenloop in 32.44 minuten voltooide.

Bij de vrouwen boekte Laurey van den Berge van AV Flakkee een overtuigende overwinning. Sanne van Gils zegevierde voor thuispubliek als Brabants Kampioen. Bij de mannen ging master Roel van Nes uit Oud Gastel met deze eer strijken. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Koploper Breda lijdt eerste nederlaag tegen vrouwen van Warande, doelpuntrijk gelijkspel bij Tempo
    hockey

    Koploper Breda lijdt eerste nederlaag tegen vrouwen van Warande, doelpunt­rijk gelijkspel bij Tempo

    De vrouwen van hockeyclub Breda hebben in de eerste klasse B tegen streekgenoot Warande hun eerste nederlaag geleden. Op eigen veld werd het 0-2. De mannen van Breda en Zwart-Wit kwamen tot winst. De vrouwen van hockeyclub Etten-Leur hebben hun eerste zege beet van 2019, waarmee ze in het spoor blijven van de bovenste twee plaatsen. De mannen verloren jammerlijk in en tegen Rijswijk.