Volledig scherm
Melle Meeuwisse (links) drukt zijn fiets © Chris van Klinken / Pix4Profs

Melle Meeuwisse de snelste in Standdaarbuiten

Ruim 25 graden, een rondje met slechts één technische bocht en dus een constant zeer hoog tempo en vier dappere strijders die zeventig van de tachtig kilometer voor het peloton uitreden. Het is de bondige samenvatting van de Ronde van Standdaarbuiten die dit jaar werd gewonnen door Melle Meeuwisse.

Het kwartet, Niels Boele, Kelvin Bakx en ploeggenoten Melle Meeuwisse en Remco Schouten, vond elkaar na een kilometer of tien en sloot een verbond voor de daaropvolgende zeventig kilometer. ,,Het was een goede, sterke groep", vertelde Meeuwisse na zijn winnende sprint.

Vooraan kreeg Bakx het zwaar. De Bergenaar levert net als Schouten zijn sterkste prestaties normaal in de winter, wanneer hij in het veld actief is. Zijn drie medevluchters begonnen te demarreren en de moegestreden Bakx moest ze laten gaan.

Ploegmaats Meeuwisse en Schouten wisten wel hoe ze het varkentje, dat Boele heette, moesten wassen. ,,Om en om zijn we gedemarreerd", legde Meeuwisse uit. ,,Als je met twee tegen een in de finale zit, ben je het eigenlijk verplicht om te winnen." 

De sprint ging Meeuwisse vol vertrouwen in: ,,Ik ben wel snel. Ik wist dat Boele ook redelijk rap is, maar ik durfde het aan." Met een half wiel verschil, drukte hij dan ook als eerste zijn fiets over de streep. Schouten kwam enkele tellen later ook juichend over de streep.

BN DeStem Wielerklassemensleider Robert Berk was niet aanwezig in Standdaarbuiten, waar hij vorig jaar nog won. De Rogelli-leiderstrui werd echter niet overgenomen. Klik hier voor de volledige ranglijst.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement