Max van der Pas bij het NK boksen 2017
Volledig scherm
Max van der Pas bij het NK boksen 2017 © Lex Hulscher

Max van der Pas: via Roosendaal op weg naar Tokio

ELSENDORP - De auto op de oprit van de woning in het buitengebied van het Oost-Brabantse Elsendorp verraadt meteen wie hier woont. ‘Max van der Pas naar Tokyo 2020’ staat er op de motorkap van de zwarte Ford Ka. ,,Ja, dat heeft mijn schoonvader geregeld”, zegt Max van der Pas. De vader van zijn vriendin dus: Tiny van Gemert, organisator van voetbaltoernooien en -trainingskampen in binnen- en buitenland.

 1. Het echte NAC mag nu snel opstaan voor ook Annie ontslagen wordt
  PREMIUM

  Het echte NAC mag nu snel opstaan voor ook Annie ontslagen wordt

  Overal waar we komen, vragen de mensen wie wij zijn... Het is de eerste zin uit een lied dat de supporters van NAC iedere wedstrijd weer recht vanuit het hart het stadion laten rondzingen. 'Wie zijn wij eigenlijk?', zullen ze zich inmiddels afvragen. Meer en meer komen ze erachter dat er twee NAC's zijn. Het NAC van het volk, dat zich herkent in trainers als Stijn Vreven en Peter Hyballa. En het NAC van de ingehuurde bestuurders, technocraten en de onzichtbare geldschieters.
 2. Wilfred Genee beging de doodzonde onder voetballers
  PREMIUM
  Column

  Wilfred Genee beging de doodzonde onder voetbal­lers

  Op het kookpunt van het kruisverhoor komt plotsklaps de eindtune. De camera’s zoemen uit, het licht dimt. Uitzending klaar. ‘We moeten naar het Journaal...’ Wat heeft ie het moeilijk zeg, de pedante presentator uit Soest aan tafel bij Op1. Een messcherpe Jeroen Pauw en tafeldame Fidan Ekiz in een prettig aanvullende rol fileren Wilfred Genee met chirurgische precisie. Het slachtoffer kan niets anders doen dan zijn fout(en) erkennen en nóg dieper wegzakken in zijn stoel.