Mathieu Van der Poel wint Tour du Valromey

WIELRENNEN - Mathieu van der Poel heeft in Frankrijk de etappekoers Tour du Valromey gewonnen.

De 18-jarige junior, regerend wereldkampioen veldrijden in zijn klasse, bewees opnieuw dat hij net als vader Adrie ook op de weg goed uit de voeten kan.

Van der Poel won de eerste rit na een aanval met zeventien renners van wie er in de finale zes overgebleven. 'Poeleke' bleek de snelste in de sprint en mocht de gele leiderstrui aantrekken. Die behield hij in de tweede rit (13e) en ook zaterdag. Achter een ontsnapte Rus won Van der Poel de sprint om de tweede plek. Gisteren sloot hij af in stijl met zijn tweede ritzege. Hij ontsnapte op de slotklim met de Fransman Elie Gesbert en klopte hem in de spurt.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zwart-Wit dé hockeyploeg van Breda, vrouwen Pelikaan winterkampioen

    Zwart-Wit dé hockey­ploeg van Breda, vrouwen Pelikaan winterkam­pi­oen

    Zwart-Wit verslaat Push op eigen veld en kroont zich tijdelijk tot beste hockeyploeg van de stad. Milan van Baal is met twee goals uitblinker. De hockeysters van Pelikaan mogen zich officieus winterkampioen noemen na een 4-0 zege op Scoop Delft. Door nederlagen van directe concurrenten Rapide en Dopie, staat de jonge Roosendaalse vrouwenploeg drie punten los in de derde klasse B en heeft Pelikaan bovendien een veel beter doelsaldo.