Volledig scherm
Mathieu van der Poel. © afp

Mathieu van der Poel moet crossen in VS laten schieten

VELDRIJDEN - Nu het wielerseizoen weer bijna achter de rug is, kijken we al reikhalzend uit naar het veldrijden. Krijgen we in tegenstelling tot vorig jaar wel een ganse winter spektakel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel? Dat valt nog te bezien. Het Nederlandse goudklompje beleefde andermaal geen zorgeloos tussenseizoen en moet straks al de Amerikaanse crossen voor de Wereldbeker laten schieten. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Geen Van der Poel dus in Las Vegas (21/9) en Iowa (24/9), de start van het nieuwe seizoen komt nog te vroeg voor de zoon van Adrie van der Poel. De 21-jarige Nederlander kon deze week wel voor het eerst sinds zijn dubbele knieoperatie op de rollen trainen, maar voor wedstrijden is het nog veel te vroeg. "Ik hoop dat ik de openingsmanche van de Superprestige in Gieten kan halen", klinkt het hoopvol. "Zowel de wedstrijd in Geraardsbergen als de Amerikaanse wereldbekermanches haal ik niet." Van der Poel hoopt dat dat zeer binnenkort eens de weg op kan voor een serieuze training.

2 oktober streefdatum
Zijn dubbele operatie is gelukkig perfect verlopen, maar Van der Poel had dit scenario toch al enigszins ingecalculeerd. "Het heeft geen enkele zin om te starten als ik niet in orde ben. Mijn doel is om op zondag 2 oktober de openingsmanche van de Hangrohe Superprestige in Gieten te betwisten."

Vrij spel voor Van Aert?
De afwezigheid van de Nederlandse kampioen zal de spankracht alvast niet ten goede komen in het seizoensbegin. "Dat het veldrijden mij nodig heeft om Wout van Aert het vuur aan de schenen te leggen? Misschien wel, maar wie weet staan er wel andere jongens op die het Wout straks moeilijk maken. Wees niet bang, ik kom ook terug. Allez, dat hoop ik tenminste. Eerst moet ik opnieuw opbouwen."