Volledig scherm
Start van de mannen bij de Pagnevaartcross met linksvoor de snelle junioratleet Jarreau Suijkerbuijk (THOR). © Bep Tielemans

Master Huub Maas gaat uitdaging aan en is sterkste overall in Pagnevaartcross

Als master 45 zou Huub Maas (THOR) zondag eigenlijk de Pagnevaartcross over 8000 meter lopen, maar de ervaren atleet uit Etten-Leur ging liever de uitdaging aan voor de overall zege in een ronde extra. Voerde bij het ingaan van de slotronde Alwin Groen (Sprint) nog het deelnemersveld aan met Maas in zijn kielzog, maar kort daarna nam Maas de leiding over en stond die niet meer af. 

,,Ik wil graag tegen de jongere jongens lopen en mijn eer om voor de overall winst te gaan is hoog. Met Groen als tegenstander bleef het tempo hoog en kon ik dit vasthouden. Ik ben dik tevreden, zo in de voorbereiding op de cross in Rijen en de Mastboscross", zo liet de winnaar weten. Maas, afkomstig uit Etten-Leur,  komt dit crossseizoen vooral in midden-Brabant in actie omdat hij deel uitmaakt van het Global E-team. 

Straatlengte

Opvallend overigens was in de Pagnevaartcross het optreden van junioratleet Jarreau Suijkerbuijk (THOR). De pupil van First-trainer Jack Wouters finishte twee ronden met een straatlengte voorsprong als eerste in het Hoevense bos.

Bij de vrouwen sprong de sterke start van A-juniore Lotte Bakx (THOR) in het oog. Na anderhalve kilometer nam Marjon Van Oudenaarden-van der Wansem (De Langstraat) echter de leiding over en stond die niet meer af.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement