Volledig scherm
Marc Goos © Sunweb

Marc Goos naar opleidingsploeg Sunweb

MUNSTER - Marc Goos komt dit seizoen uit voor de opleidingsploeg van Team Sunweb. De 26-jarige renner uit Bosschenhoofd hoopt bij het team van Iwan Spekenbrink zijn professionale carriere terug op de rails te krijgen.

Goos kwam in 2014 in dienst van Belkin hard ten val in de Ronde van Zwitserland. Na een mislukte heupoperatie zette zijn ploeg Lotto-Jumbo hem eind 2015 op non-actief. Hij zou in zijn laatste contractjaar (2016) slechts als personeelslid op de loonlijst blijven staan. De artsen van het team waren van mening dat Goos niet meer in staat was zijn sport professioneel uit te voeren.

De renner zocht daarop zijn heil bij een Belgische specialist, die een prothese aanbracht waarmee Goos weer wel kon geen koersen. Voor Lotto-Jumbo was het geen reden om op het eerder genomen besluit terug te komen. De West-Brabander knokte zich op eigen houtje terug in het peloton. Hij reed tegen de zin van Lotto-Jumbo twee Belgische kermiskoersen. Uiteindelijk werd zijn contract voortijdig beeindigd en reed Goos in het najaar nog een reeks koersen voor zijn club De Jonge Renner.

Toen ook al waren er contacten met Giant-Alpecin, de ploeg die dit seizoen onder de naam Team Sunweb de weg op gaat. Goos onderscheidde zich bij Belkin als een klimmer en een tijdrijder.