Volledig scherm
Marc Goos voor de start van de Eneco Tour 2015 in Breda in gesprek met ploegmaat Maarten Tjallingi. © Ron Magielse/het fotoburo

Marc Goos hoopt op volgend seizoen

WIELRENNEN - Wielrenner Marc Goos uit Dorst herstelt nog altijd van de heupbreuk die hij vorig jaar opliep in de ronde van Zwitserland.

Opvallende gast bij de bus van LottoNL-Jumbo voor de start van de tweede rit van de Eneco Tour in Breda. Marc Goos, al heel het jaar geblesseerd, is weer even onderdeel van de ploeg. De Dorstenaar schudt er handjes en vertelt aan de geïnteresseerden hoe het met hem gaat.

"Ik hoop op volgend seizoen", zegt de 24-jarige coureur. "Maar het is nog niet helemaal duidelijk. Het is kenmerkend voor deze blessure dat het herstel heel langzaam gaat." Goos brak vorig jaar in juni zijn heup in de openingstijdrit van de ronde van Zwitserland. Afgelopen winter leek hij daarvan hersteld en ging hij weer vol in training. Een bij de val in Zwitserland beschadigd bloedvat zorgde ervoor dat het herstel toch niet helemaal goed verlopen was. In plaats van zichzelf voorbereiden op het nieuwe seizoen, moest hij weer het ziekenhuis in. In april werd hij geopereerd en plaatsten ze stamcellen in zijn heup om het herstel te bevorderen. "Het is nog altijd afwachten of dat effect heeft gehad, maar bij de laatste scan zagen ze wel lichte verbetering. Of dat kwam door de stamcellen of iets anders kunnen ze echter niet zeggen."

Deze week hoopt Goos voor het eerst in een half jaar weer op de fiets te kunnen stappen voor een kort trainingsritje. "Sinds drie weken ga ik weer drie keer per week naar de fysio. Af en toe zit ik weer op de hometrainer. Ik probeer eind deze week weer een rondje te kunnen gaan fietsen. Dat wordt pas de tweede keer dat ik mijn nieuwe LottoNL-Jumbo-tenue aantrek."

Lees woensdag 12 augustus een uitgebreid verhaal met Marc Goos in BN DeStem.