Volledig scherm
Archieffoto © peter van trijen/pix4profs

Mannen en vrouwen De Burgst doorbreken verliesreeks

Na respectievelijk vijf en drie duels zonder zege doorbraken de mannen en vrouwen van De Burgst de ban. De mannen van Kraftwell Symmachia gingen kopje onder bij EMD-Tooling: 4-0.

MANNEN
TWEEDE DIVISIE D
Spie/De Burgst - Volley Zuid 3-2.
"In de derde en vierde set (19-25, 20-25, red.) kwam de klad er even in", zei trainster Ans de Graag. ,,maar daarna pakten we het weer goed op."

EMD-Tooling - Kraftwell Symmachia 4-0.
De koploper bleek een maatje te groot voor Kraftwell Symmachia. ,,We speelden een goede pot maar we hadden weinig in te brengen. Zij waren gewoon beter", vertelt Symmachia-coach Fred Hoogervorst na afloop.

DERDE DIVISIE A
Jola Olympus - AVVA 3-1.
Door afwezigheid van trainer-coach Floran Zwegers zat oudgediende Marceline Prins op de bank. Daarnaast ontbrak spelverdeler Tijn Ackerman (griep) en speelde Niels van Dongen, eigenlijk gestopt. Het legde de basis voor de derde zege.

Voleco - ROWI 2-3.
ROWI speelde wisselvallig maar won wel. De ploeg begon onwennig en herpakte zich de tweede set. Thijs Meesters zette ROWI dankzij een fantastische serviceserie op 1-2. De bezoekers verloren vervolgens de concentratie en Voleco kwam langszij. Tommy Jonkheer wees ROWI in de laatste set de weg naar de overwinning.

DERDE DIVISIE B
Atak'55 - VC Polaris 4-0.
"Het zelfvertrouwen groeit en daardoor volleyballen we ook gevarieerder", zag coach Jack Koppers. ,,Schitterend om naar te kijken."

VROUWEN
EERSTE DIVISIE B
IMS/Voltena - Scylla 4-0.
"We missen spanning om een topprestatie te leveren", zei trainer-coach Jo Rullens, die vond dat zijn ploeg minder punten kon incasseren.

DERDE DIVISIE A
Spie/De Burgst - Volley Zuid 3-1.
"We pakken eindelijk weer eens punten", zei trainer-coach Chris Konings. Na de tegenslag in de derde set (25-27) was hij benieuwd hoe zijn volleybalsters de draad op zouden pakken. Maar De Burgst trok won de vierde set vrij eenvoudig (25-19).

Kraftwell Symmachia - Nuvoc 4-0.
Kraftwell Symmachia won eenvoudig van Nuvoc. "Met name de tweede set was goed waarbij we Nuvoc alle hoeken van het veld lieten zien", vertelt Symmachia-coach René van Nielen na afloop.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Manuel de Backer kan op EK cross ‘bij niemand aanhaken’

    Manuel de Backer kan op EK cross ‘bij niemand aanhaken’

    De 63ste plaats op het EK cross country ‘onder 23' was niet wat Manuel de Backer in gedachte had toen hij gistermorgen aankwam op de Beekse Bergen. ,,Dit doet echt pijn", zei de Thor-atleet uit Essen dan ook toen hij iets meer dan twee minuten na de Franse winnaar Jimmy Gressier over de streep was gelopen. ,,Omdat het zo dicht bij huis is, waren veel mensen voor mij naar hier gekomen en dan lukt het me gewoon niet om er alles uit te persen.”