Volledig scherm
Maarten van Trijp weet in de laatste 3 km te ontsnappen en behaalt zo de overwinning. © Joris Knapen

Maarten van Trijp soleert naar winst in Dorpenomloop

SINT WILLEBRORD - Maarten van Trijp pakte zondagmiddag de zege in de 41ste Dorpenomloop Rucphen. Vijf kilometer voor de finish sprong de Metec-renner weg uit een sterke kopgroep van twaalf renners, onder vier coureurs van Roompot, de Belg Preben van Hecke en de Italiaanse spurter Danilo Napolitano. 

,,Ik had geen zin in een duel met Napolitano", zo verklaarde Van Trijp zijn aanval. De in Bergen op Zoom geboren en in Essen opgegroeide verraste daarmee zelfs zijn eigen ploeggenoten. ,,Gewonnen met een solo?", begroetten ze de zege van Van Trijp met een lach en een lichte verbazing. Van Trijp staat in in het peloton immers bekend als een sprinter. 

,,Maar ik hou er ook van om iets verrassend te doen. Dit was zoiets", aldus Van Trijp. In de sprint achter hem pakte Fabio Jakobsen van SEG de tweede plaats en was de derde plaats voor Roompotter Raymond Kreder uit Oudenbosch. Napolitano moest genoegen nemen met de vierde stek. ,,Maarten ging op het juiste moment", zo keek Kreder terug om de voor zijn koers verloren finale. 

,,Ik voelde dat dat het moment was", zei Van Trijp over zijn demarrage kort nadat Preben van Hecke na een korte aanval was teruggrepen door zijn elf medevluchters. ,,Ik wist ook dat ik zo'n solo van vijf kilometer tot het einde vol kon houden. Ik was vandaag misschien niet te beste renner, maar in de finale wel de meest frisse."

In het voorjaar van 2015 kwam Van Trijp hard ten val in de Ronde van Normandie. ,,Achteraf gezien kostte die val me twee jaar van mijn carriere. Nu pas voel ik dat ik weer net zo fit en sterk ben als ik moet zijn", sprak de blije winnaar in het zonnige Sint Willebrord. 

Uitslag 41ste Rabo Dorpenomloop Rucphen: 1. Maarten van Trijp (Metec), 2. Fabio Jakobsen (SEG) op 0.14 sec, 3. Raymond Kreder (Roompot), 4. Danilo Napolitano (Wanty), 5. Elmar Reinders (Roompot), 6. Luuc Bugter (Delta), 7. Peter Schulting (Destil), 8. Preben van Hecke (Topsport Vlaanderen), 9. Tanguy Turgis (BMC), 10. Tim Ariesen (Roompot), 14. Bram Welten (BMC) op 0.34, 43. Jan Maas (SEG), 66. Sjoerd van Ginneken (Roompot) 0.42, 89. Jordi van Loon (Destil), 98. Rob van Broekhoven (Destil) 2.31. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement