Volledig scherm
Schoofs © pro shots

Lobbelaercrack Bibiane Schoofs wint NK tennis

TENNIS - Op het NK in Rotterdam gaven drie spelers uit de hoofdmacht van Lobbelaer met wisselend succes acte de présence. Wat heet. Bibiane Schoofs van de Zevenbergse formatie werd nationaal kampioene door in een wurgend spannende finale topfavoriete Arantxa Rus te verslaan met 7-6 (5) 1-6 6-3.

In de aanloop naar de finale had Schoofs ook al een prestatie van formaat geleverd door in de halve eindstrijd Olga Kalyuzhnaya te bedwingen, 6-2 7-5. De kwartfinale tegen Nina Kruijer was voor Schoofs min of meer een makkie geweest. Kelly Versteeg was in Rotterdam onstuimig gestart tegen Mandy Wagemakers, maar moest het in de kwartfinale afleggen tegen Chayenne Ewijk.

De derde speler van Lobbelaer, Jesse Huta Galung, had bij de mannen weinig in te brengen bij Bredanaar Matwé Middelkoop, die op zijn beurt in de kwartfinale kansloos was tegen Robin Haase. De verrassing in de Maasstad was compleet, toen Haase in de finale verslagen werd door Botic van der Schulp, 4-6 7-6 ((5) 6-4. De nieuwe kampioen had in de eerste ronde van oud-Bergenaar Tim van Terheijden gewonnen.