Volledig scherm
Lisanne Zoutendijk met Ringo Star © Peter van Trijen/Pix4Profs

Lisanne Zoutendijk maakt naam in dressuur

PAARDENSPORT - Dressuuramazone Lisanne Zoutendijk (18) heeft al vaker laten zien dat ze weet te pieken op een kampioenschap. Na twee medailles onlangs op het EK voor junioren wil ze nu presteren bij de Young Riders.

Zoutendijk zit in een periode vol veranderingen. Ze haalde haar vmbo-diploma aan ’t Rijks in Bergen op Zoom, verhuisde met de familie ze van Sint Willebrord naar Nispen waar de stal Argonaut een nieuw onderkomen vond en sloot haar juniorenperiode af op het EK in het Spaanse Oliva, met zilver voor het team en individueel brons. „Weer gepiekt op het juiste moment, voor het vierde jaar op rij.” Dat deed ze met Ringo Star, die haar vorig jaar op het NK ook meteen haar eerste juniorentitel bracht.
Zoutendijk is blij dat ze haar schoolperiode heeft afgesloten en zich nu volledig op haar geliefde paardensport kan richten. "Stilzitten is niks voor mij. Ik ben meer een doener.” Ze gaat de bondsopleiding tot instructrice volgen. En ze blijft ambitieus, nu ook bij de Young Riders. „Dat fanatieke is behalve mijn kracht ook mijn valkuil. Ik moet leren om op beslissende momenten net wat meer geduld te hebben.”

Morgen meer in BN DeStem.