Volledig scherm
Danny en Wesley van Trijp. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Legertje Brabantse darters mikt op Tourkaart PDC bij Q School

De broers Danny en Wesley van Trijp uit Etten-Leur gaan proberen een Tourcard van dartsbond PDC te veroveren. Zij zijn twee van de 18 Brabanders die de komende dagen bij de zogeheten Q School (Qualifying School) in het Duitse Hildesheim een poging gaan wagen zo'n felbegeerde Tourcard te bemachten.

Een Tourcard geeft het recht om twee jaar lang mee te doen aan alle ‘vloertoernooien’ (Players Championships) van de PDC. Via die toernooien kan deelname aan de televisietoernooien (de Majors) worden afgedwongen. De 64 hoogst gerangschikte darters op de wereldranglijst van de PDC (de Order of Merit) krijgen automatisch een Tourcard. Daartoe behoren onder meer Michael van Gerwen uit Vlijmen en Tilburger Benito van de Pas. Ook een aantal andere spelers krijgt een Tourcard, bijvoorbeeld de twee beste darters in de Challenge Tour en in de Development Tour van de PDC. Wie er begin januari nog geen heeft, kan via de Q School alsnog een Tourcard verdienen. 

Wigan en Hildesheim

Voor spelers uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland is er een Q School in Wigan, spelers uit andere Europese landen gaan naar Hildesheim. Darters uit de rest van de wereld kunnen kiezen tussen deze twee locaties. Afhankelijk van het aantal deelnemers per locatie en het aantal nog te vergeven Tourcards wordt het aantal cards per locatie bepaald. Voor de Q school in Wigan hebben zich 521 darters ingeschreven, onder wie WK-verrassing Fallon Sherrock, voor die in Hildesheim 332. Zij betalen allemaal 500 euro inschrijfgeld. In WIgan liggen twintig Tourcards klaar, in Hildesheim elf.  

Brabanders

De volgende Brabantse darters hebben zich aangemeld voor de Q School in Hildesheim: Rohan Brouwers (Roosendaal), Toon Greebe (Den Bosch), Willem Mandigers (Eindhoven), Mario Robbe (Tilburg), Jeffrey Sparidaans (Tilburg), Davy van der Zande (Schijndel), Peter van den Broek (Mariahout), Berry van Peer (Sprundel) , Youri Duijster (Oud Heusden), Alexander Merkx (Hapert), Dolf Reker (Best), Maikel Verberk (Oss), Wilco Vermeulen (Stampersgat), Gino Vos (Oss), Melvin de Fijter (Giessen), Danny van Trijp (Etten-Leur), Wesley van Trijp (Eten-Leur), Peter van den Broek (Mariahout).

  1. Junior Fem van Empel wint vrouwencross Huijbergen: ‘Technisch valt alles nog te verbeteren, maar lopen kan ik’
    finale topcompetitie veldrijden

    Junior Fem van Empel wint vrouwen­cross Huijbergen: ‘Technisch valt alles nog te verbeteren, maar lopen kan ik’

    Fem van Empel heeft zondag met groot verschil in Huijbergen de finale van de topcompetitie veldrijden gewonnen. Op het zware parkoers over de Nootjesberg en het Tiestenduin ging de junior uit Sint Michielsgestel samen met Maaike de Heij de slotronde in. Een aflopende ketting bij laatstgenoemde elitenrenster maakte op de Nootjesberg aan alle spanning een einde.