Volledig scherm
Laura Verdonschot in actie in Rucphen. Foto Ad Pertijs Twitter

Laura Verdonschot wint cross Rucphen: 'Goed voor 't kopke'

RUCPHEN - Laura Verdonschot was zaterdagmiddag overduidelijk de sterkste in de Cyclocross Rucphen. De Belgische beloftenkampioene rekende al snel af met de concurrentie en won met een grote voorsprong. De Britse kampioene Nikki Brammeier finishte als tweede. Maud Kaptheijns ging als nummer drie mee op het podium.,

"Ik ben natuurlijk blij met deze zege", reageerde Verdonschot na afloop. "Dat is mijn eerste zege in een C2-cross en het is (zo vlak voor het WK) goed voor 't kopje."

Verdonschot is bezig aan haar seizoen van de grote doorbraak. "Vorig seizoen draaide ik gewoon vierkant en liet ik mijn kop steeds snel hangen. Deze winter wilde ik het nog een keer proberen. Ik heb geleerd van het verleden en ben hard aan het werk gegaan." Wat ze vooral heeft geleerd? "Dat je je basis legt in de zomer."

In Rucphen hoefde ze niet tot het uiterste te gaan om de zege binnen te halen. "Ik heb drie ronden tempo gereden om Nikki niet te laten terugkeren en daarna wist ik dat het goed zat."

Maud Kaptheijns ging de fout in bij de start en ging daardoor pas als zevende het veld in. Ondanks een enkel foutje pakte ze nog gemakkelijk de derde plaats.

"Het gaat weer beter", zei ze. "Ik heb de afgelopen week goed mijn rust kunnen pakken en ook dit rondje ligt me. Van mij mogen ze hier over twee jaar het NK organiseren."

Volledig scherm
Lauara Verdonschot Foto ANP
Volledig scherm
De eerste drie bij de dames in Rucphen voor de huldiging: Brammeier (2), Verdonschot (1) en Kaptheijns Foto Ad Pertijs Twitter