Volledig scherm
Maartje Kusters wint Gilze in recordtijd © Wouter Schelvis

Koreman en Kusters breken records in Gilze

Björn Koreman en Maartje Kusters liepen sneller dan ooit tijdens het Hardloopgala Gilze. Koreman verbrak het record van Jeroen van Damme en zette een indrukwekkende 14,29 minuten op de klokken. Indrukwekkend omdat de weersomstandigheden bijna de wedstrijd de nek omdraaiden.

,,Vanochtend was ik al gevlucht voor het onweer en besloot ik om hier te starten. De start van deze wedstrijd moest opnieuw vanwege onweer naar achteren geschoven worden. Op de gladde klinkers was het ook nog eens goed opletten. Met weinig verval, ik liep de eerste helft in 7,13 minuten ben ik tot dit nieuwe parcoursrecord gekomen.” Lauran Beijens werd tweede op bijna driekwart minuut achterstand. Ook de houder van het record tot gisteravond, Jeroen van Damme, liep sterk. De master werd fraai vijfde met 16,06 minuten. 

Grote vreugde was er bij winnares Maartje Kusters. De atlete uit Tilburg beschikt over uitzonderlijk talent. Verleden week had ze al de 3000 meter op de baan in 9,55 minuten gelopen. In Gilze werd ze perfect op sleeptouw genomen door loopmaatje Tijke Wentink. ,,We gingen weg op een eindtijd van 17.15 minuten. Dat zou een aanscherping van mijn record met twintig tellen zijn. Halverwege zaten we precies op die tijd met 8,37 minuten. In de tweede helft gingen alle remmen los en dook ik met 16,59 minuten voor het eerst binnen de zeventien minutengrens.”