Volledig scherm
Moederziel alleen komt Kevin Reuvers uit Zevenbergen aan op de finishstreep in Nieuw Vossemeer.

Kevin Reuvers soleert naar zege in Nieuw Vossemeer

Kevin Reuvers heeft de Ronde van Nieuw Vossemeer op zijn naam geschreven. De renner van WV Breda soleerde naar de zege en eindigde op enkele seconden voorsprong voor het peloton.

Robert Berk, voor de start nog leider van het BN DeStem Wielerklassement, en Bierkens waren de eersten die een paar rondes voorop konden blijven na een kilometer of dertig. Later probeerde een vijftal met Dekkers, Bas Nieuwkoop (Roosendaal), Eloy Raas, Koen van de Klundert (Woensdrecht) en Innokenty Zavyalov, de Russische Amerikaan van WV Breda, uit de greep van het peloton te blijven.

De uiteindelijke winnaar Kevin Reuvers besloot een kilometer of zes voor de finish een ultieme poging te wagen om het peloton te verrassen. De Zevenbergenaar pakte snel tien seconden voorsprong. Achter hem probeerde Tim Bierkens in de slotkilometer de sprong nog te wagen. De coureur uit Stampersgat kon Reuvers niet meer van de winst afhouden en werd op de streep voorbij gesprint door Dekkers. Bierkens werd derde.

Een gevatte reactie had hij nog niet direct klaar, maar het geluk straalde van het gezicht van Reuvers. ,,Een koers winnen is niet makkelijk", verklaarde de renner van WV Breda later waarom hij nog niet met de routine van zijn buurman op het podium de bloemen in ontvangst nam.

Die buurman was Hans Dekkers. De Nederlands kampioen bij de elite zonder contract won achter Reuvers de sprint van het peloton. Hij was vol lof over de solo. ,,Je moet durven te koersen", doceerde hij. ,,Dat bewijst deze overwinning. Als je niet aanvalt, kun je nooit winnen."

Als nieuwe leider in het BN DeStem Wielerklassement zal Zeeuws-Vlaming Hans Dekkers de komende weken vaker in West-Brabant zijn koersen rijden. Te beginnen over twee weken, in de Ronde van Stampersgat. Klik hier voor het volledige BN DeStem Wielerklassement.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement