Volledig scherm
De start van de 10 km en de halve marathon met geheel rechts de latere winnaar op de 10 km Alfred Cherop. © Bep Tielemans

Keniaan Cherop stelt eigen parcoursrecord scherper op 10 km Roosendaal

ATLETIEK - Vlak voor de finish op de sfeervolle Roosendaalse Markt hield Keniaans topatleet Alfred Cherop zich zelfs nog een beetje in. Met een winnende tijd van 29.20 minuten op de 10 km stelde hij het parcoursrecord dat op zijn naam stond maar liefst achttien seconden scherper.

"Iets minder was ook goed geweest; dan kan hij het volgend jaar ‘gemakkelijker’ opnieuw komen verbeteren”, liet Eeuwe van der Meulen, manager van Cherop, weten. Dat is de grote uitdaging van de profatleet die veel sterk bezette wedstrijden in Europa loopt.

Snelste achtervolger Tom Koetsenruijter (THOR) kon hem de eerste kilometer nog bijbenen: “Cherop was duidelijk geen partij voor mij, ik ben na een kilometer verder ‘geboemeld’. Er stond nogal wat wind waardoor mijn tijd tegenviel. Ik moet twee minuten sneller kunnen”, zei de Roosendaler die nog altijd uitkomt voor THOR maar in Castricum traint.

Lees maandag meer in BN DeStem

Volledig scherm
© Bep Tielemans