Volledig scherm
Met de van haar buitenlandse avonturen teruggekeerde Kelly Versteeg won Lobbelaer 2 van Jonkerspark. © Roy Lazet/het fotoburo

Kelly Versteeg moet meerdere erkennen in Vivian Heisen op Breda Future

TENNIS - De Putse Kelly Versteeg is er niet in geslaagd de finale van Breda Future te winnen. De Duitse Vivian Heisen was in twee sets (6-2, 6-1) te sterk.

De verhoudingen in de finale waren snel duidelijk, Versteeg werd bij 2-1 gebroken en bij 5-2 pakte Heisen op de service van Versteeg de eerste set. In de tweede set brak Heisen Versteeg opnieuw vrij snel, mede dankzij drie dubbele fouten van de Putse. Op 4-1 brak Heisen Versteeg nogmaals en bij 5-1 bleek een matchpoint voldoende voor de Duitse.

Zelf bleef Versteeg er redelijk koel onder. De verhoudingen waren duidelijk en dus kon Versteeg ook niet meer dan haar meerdere erkennen in Heisen. „Zij had een geweldige dag”, moest ze toegeven. „Maar ik hoef hierna absoluut niet in de put te gaan zitten, ik mag tevreden zijn over deze week.”

Een week die voor de Putse nummer 536 van de wereld zeer moeizaam begon. Tegen De Roemense Andreea Ghitescu had ze een tiebreak in de tweede set nodig en een ronde later kostte het haar meer dan drie uur en drie sets om de 17-jarige Dewi Dijkman aan de kant te zetten. Daarna begon het te lopen voor Versteeg, met winst op de als tweede geplaatste Hongaarse Vanda Lukacs (7-6, 7-5) en zaterdag 6-3, 7-5 tegen Mandy Wagemaker. „Die laatste twee wedstrijden heb ik een heel goed niveau gehaald, dat neem ik mee naar volgende week, wanneer ik in Middelburg speel.”