Volledig scherm
Karel Alferink in het verleden bij Push © RAMON MANGOLD

Karel Alferink traint volgend seizoen hockeyvrouwen Breda

Karel Alferink is met ingang van volgend seizoen hoofdtrainer van de vrouwen van Breda. Alferink is geen onbekende in de Bredase hockeywereld. Eerder al trainde hij de vrouwen van Push.

Alferink is momenteel werkzaam bij de vrouwen van MOP, waar hij bezig is aan zijn derde seizoen. Daarvoor werkte hij bij Push. Het aantrekken van Alferink past volgens de Bredanaars bij de ambities van de club, die met beide teams op termijn in de promotieklassen wil spelen. ,,We denken met Karel de juiste persoon te hebben gevonden om onze vrouwen snel terug te brengen in de overgangsklasse en vanuit daar door te groeien", aldus tophockey coördinator Willem de Keijzer. 

De Bredase eersteklasser beëindigde begin dit jaar de samenwerking met trainer Wijnand Eissens. De ploeg heeft ook de eerste versterkingen al binnen. Kiki van der Kreek (26) en Anne Fleur Nuiten (27) komen over van Push en worden zo herenigd met hun voormalige coach. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Koploper Breda lijdt eerste nederlaag tegen vrouwen van Warande, doelpuntrijk gelijkspel bij Tempo
    hockey

    Koploper Breda lijdt eerste nederlaag tegen vrouwen van Warande, doelpunt­rijk gelijkspel bij Tempo

    De vrouwen van hockeyclub Breda hebben in de eerste klasse B tegen streekgenoot Warande hun eerste nederlaag geleden. Op eigen veld werd het 0-2. De mannen van Breda en Zwart-Wit kwamen tot winst. De vrouwen van hockeyclub Etten-Leur hebben hun eerste zege beet van 2019, waarmee ze in het spoor blijven van de bovenste twee plaatsen. De mannen verloren jammerlijk in en tegen Rijswijk.