Volledig scherm
Karel Alferink in het verleden bij Push © RAMON MANGOLD

Karel Alferink traint volgend seizoen hockeyvrouwen Breda

Karel Alferink is met ingang van volgend seizoen hoofdtrainer van de vrouwen van Breda. Alferink is geen onbekende in de Bredase hockeywereld. Eerder al trainde hij de vrouwen van Push.

Alferink is momenteel werkzaam bij de vrouwen van MOP, waar hij bezig is aan zijn derde seizoen. Daarvoor werkte hij bij Push. Het aantrekken van Alferink past volgens de Bredanaars bij de ambities van de club, die met beide teams op termijn in de promotieklassen wil spelen. ,,We denken met Karel de juiste persoon te hebben gevonden om onze vrouwen snel terug te brengen in de overgangsklasse en vanuit daar door te groeien", aldus tophockey coördinator Willem de Keijzer. 

De Bredase eersteklasser beëindigde begin dit jaar de samenwerking met trainer Wijnand Eissens. De ploeg heeft ook de eerste versterkingen al binnen. Kiki van der Kreek (26) en Anne Fleur Nuiten (27) komen over van Push en worden zo herenigd met hun voormalige coach. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De bizarre maand van Jeffrey Herlings: 'In Lommel ben ik weer de oude'
  PREMIUM

  De bizarre maand van Jeffrey Herlings: 'In Lommel ben ik weer de oude'

  Afgelopen vrijdag, 13 juli, was het precies een maand geleden dat Jeffrey Herlings zijn sleutelbeen brak. De crosser uit Oploo liet één GP schieten, maar was in Indonesië, waar twee wedstrijden achter elkaar werden verreden, direct weer succesvol. Vervolgens pakte hij gisteren tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, zijn tweede Dutch Masters of Motocross-titel op rij in de hoofdklasse. De Brabander blikt uitgebreid terug op een bewogen maand.
 2. Hermen Kobus overleeft de hel van Achtmaal en wint GTC Rally
  GTC RALLY

  Hermen Kobus overleeft de hel van Achtmaal en wint GTC Rally

  Hermen Kobus heeft de GTC Rally gewonnen in zijn Skoda Fabia R5. Na twaalf proeven had hij samen met navigator Erik de Wild twee minuten en 49 seconden voorsprong op het duo Kevin van Deijne en Hein Verschuuren in hun Ford Fiesta R5. ,,Dit is de revanche voor vorig jaar toen we turboproblemen hadden. Wel jammer dat Bob de Jong en Hans Weijs jr er na de zesde proef al uit lagen. Daardoor hebben we er voor het publiek geen leuke show van kunnen maken", liet de winnaar weten.