Volledig scherm
Bosschenhoofd - 09/10/2016 - Foto: Marcel Otterspeer / Pix4Profs - Midsummerrun in Bosschenhoofd. Koplopers in beeld: Richard van Oosterhout en Toon Heeren.

Kameradenhulp loont in de Midsummerrun

BOSSCHENHOOFD - Toon Heeren en Richard van Oosterhout domineren de Midsummerrun.

Het ervaren Willebrordse hardloopduo Toon Heeren van Achilles LTV en AVR'90-atleet Richard van Oosterhout gaf de rest van het deelnemersveld gisteren het nakijken tijdens de Bosschenhoofdse Midsummerrun over 10 kilometer.

"We wilden samen voor een goede tijd gaan en hebben elkaar een beetje geholpen", liet de uiteindelijke winnaar Heeren weten. Vanaf het startschot liepen beide masters op kop en hadden al voor de doorkomst halverwege een voorsprong van enkele minuten opgebouwd. De eindtijd rond de 33 minuten betekende zowel voor Heeren als Van Oosterhout de beste seizoenprestatie. Bovendien stelde Heeren zijn eigen parcoursrecord ruim een halve minuut scherper."

"Ik moest herstellen van een lastige heupblessure en was dit seizoen nog niet tot het uiterste gegaan. Nu ben ik weer in goeden doen", aldus Heeren, die zich nu gaat voorbereiden op het NK 10 kilometer op de baan. "Dan ben ik vijftig."

Plaatsgenoot en loopmakker Van Oosterhout was ook in zijn nopjes met hun gezamenlijk geleverde prestatie. "De omstandigheden waren uitstekend en het parcours is voor ons wel vertrouwd. Toon en ik hielden constant het tempo hoog. Na geforceerd toewerken naar het NK cross en een hamstringblessure, ging het eindelijk weer als vanouds. Ik heb dit jaar nogal wat wedstrijden laten schieten. Om beter te worden en hardheid op te doen, moet je die wel lopen."

Lees maandag meer in BN DeStem.