Volledig scherm
Archieffoto Chaamloop. © Ron Magielse / het fotoburo

Jorrit Cleij lacht het laatst in spannende Chaamloop

De 31ste Chaamloop werd een spannende strijd tussen een sterke dertiger en een ervaren veertiger. Jorrit Cleij uit Weurt bij Nijmegen nam direct de leiding op deze 10 kilometer lange stratenloop en gaf die niet meer uit handen.

Cleij passeerde na vier kilometer nog steeds met een geruststellende voorsprong de finish. Weer een ronde van drie kilometer later liep hij plotsklaps samen met de sterke Stefan van den Broeck (46). De Belg, verleden week nog winnaar van de Halve van Roosendaal, leek zijn krachten beter verdeeld te hebben. Toch ging de winst naar de man die net zo oud is als de Chaamloop. Met een mooie slotronde won hij in 31,29 minuten. Van den Broeck volgde op zes tellen. 

Derde werd de sterk lopende junior Freek van de Weerd uit Breda. Hij hield met zijn 32,41 minuten Rob Maas en Lauran Beijens knap achter zich. Fanos Tekle, een atlete met Ethiopische roots, won bij de vrouwen. Zij had halverwege ruim 20 tellen voorsprong op Ingrid Versteegh. De Bredase knokte zich in de slotronde naar voren, maar kwam met haar 37,27 minuten net te kort voor de hoofdprijs.