Joris van Gool: 'Het ging vandaag puur om de titel'.
Volledig scherm
Joris van Gool: 'Het ging vandaag puur om de titel'. © ANP

Joris van Gool snelt onbedreigd naar nieuwe Nederlandse titel

NK INDOORJoris van Gool heeft zaterdagavond op het NK indoor laten zien dat hij niet voor niets de kersverse nationale recordhouder is op de 60 meter. De 20-jarige Spiridon-atleet uit Rijen liet in de finale iedereen ruim achter zich. Hij pakte het goud in 6.62. Het zilver ging met 6.70 naar de nog jongere Raphael Bouju. Hensley Paulina ging als nummer drie mee op het podium.

,,Ik heb vandaag weer eens drie goede races gelopen", zo was Van Gool vooral ook tevreden met manier waarop hij zijn titel in Apeldoorn prolongeerde. ,,De laatste wedstrijden in het buitenland liepen immers niet lekker.” Hij zat toen vooral te ‘kloojen’ met zijn start. ,,Die ging vandaag weer goed.” Of hij gezien het gemak waarmee hij in de finale iedereen voorbleef, kon terugzien op een perfecte race, durfde Van Gool niet te zeggen. ,,Wat is een  perfecte race? Vandaag had het laatste stuk beter gekund. Aan de andere kant blijf ik maar driehonderdste van een seconde verwijderd van mijn nationale record. Dus waar hebben we het over.”

De tweede race, de halve finale, was de beste van de drie die hij zaterdagavond liep. Uitlopende klokte hij 6.74. Wat als hij daar vol had doorgetrokken tot de finish? ,,Dat vraag ik me ook af, maar ik had het niet anders moeten doen. Dit is een kampioenschap. Daarin gaat het om de medailles. Dus moet je je beste race bewaren voor de finale. Wat als ik 6,54 loop en ik daardoor in de finale naast de medailles pak. Daar zou ik van balen.” Eerlijk? ,,Ja, eerlijk.”