John Braspennincx (vierde van links) deed één keer mee aan de Tour, in 1937. Hij stapte binnen een week af: ,,Er was bij de Nederlandse ploeg niks geregeld. Wij moesten nog wel zelf onze fietsen poetsen.”
Volledig scherm
PREMIUM
John Braspennincx (vierde van links) deed één keer mee aan de Tour, in 1937. Hij stapte binnen een week af: ,,Er was bij de Nederlandse ploeg niks geregeld. Wij moesten nog wel zelf onze fietsen poetsen.” © Hollandse Hoogte / Spaarnestad Photo

John Braspennincx was de ‘koning der kermiskoersen’, maar maakte ook naam als smokkelaar

DEZE WEEK IN... 1949John Braspennincx won 72 jaar geleden de Acht van Chaam. De ‘koning der kermiskoersen’ uit Princenhage maakte daarnaast vooral naam als ‘koning der smokkelaars’.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.