Volledig scherm
Achtervolgend trio op jacht naar Van Damme © BN DeStem

Jeroen van Damme heerst in dertigste Dorpsloop Teteringen

Na een moeizame warming-up kon Jeroen van Damme kiezen uit twee scenario’s. Of hij leverde zijn startnummer weer in bij wedstrijdleider Henk Joosen of hij moest hard starten. 

De snelste marathonman aller tijden in de regio koos voor de tweede keuze. Als een raket stoof hij weg en na de eerste ronde had hij een letterlijke straatlengte voorsprong op het trio Michiel van Nispen, Huub Maas en Pieter Cappon. De startsnelheid was er ook nog halverwege. De Roosendaler kwam op de vijf kilometer al in 16,19 minuten door. Sneller dan winnaar Rob Musters op de eerder verlopen aparte wedstrijd over deze afstand. 

Op de finishklok kwam voor Van Damme uiteindelijk 33,02 minuten te staan. ,,Verleden jaar liep ik onder betere omstandigheden een mindere tijd. Het was afzien, maar mijn lichaam is gelukkig niet in een ‘wokkel’ geschoten deze race. Nee, de Tilburg Ten Miles is een wedstrijd met teveel prikkels, ik loop volgende week weer een 10 kilometer in de Ketelhavenloop.” 

Finse heuvels

Op 45 seconden dook Michiel van Nispen over de eindstreep. ,,In juni was ik geblesseerd, in juli heb ik geprobeerd in de Finse heuvels te trainen. Omdat ik consequent heb doorgetraind kon ik vandaag weglopen bij Huub en Pieter”, vertelde de loper van Sprint. Op de vijf kilometer was de meest opmerkelijke deelnemer de jeugdige Floor Doornwaard uit het Gelderse Heerde. ,,Mijn snelste tijd ooit op de vijf kilometer is 16,30 minuten, vandaag ben ik na een lange blessureperiode tevreden met deze 18,37 minuten.” 

  1. Zwart-Wit faalt in afwerking tegen Warande, strafcorner nekt Etten-Leur
    hockey

    Zwart-Wit faalt in afwerking tegen Warande, strafcor­ner nekt Et­ten-Leur

    De vrouwen van hockeyclub Etten-Leur hebben in een spannend duel met 0-1 verloren van Westland. De gasten bleken uiteindelijk net wat effectiever met de strafcorner. Effectiviteit in de strafcorners ontbrak eveneens bij Zwart Wit op bezoek bij Warande. Maar liefst acht strafcorners kreeg Zwart Wit in Oosterhout. Toch slaagde de formatie van Rutger Klein er niet in om hieruit te scoren en speelde het doelpuntloos gelijk tegen Warande.