Volledig scherm
Winnaar Jeroen Maas. © Wouter Schelvis

Jeroen Maas overwint kramp en wint Dorpsloop Teteringen

Jeroen Maas heeft de 29ste Dorpsloop Teteringen op zijn naam gebracht. De Bredanaar schudde conccurent Marcel Laros van zich af. 

Op de finishlijn in Teteringen had iedereen Marcel Laros als winnaar genoteerd. De Oosterhouter liep een sterke race en leek onbedreigd de 29se Dorpsloop te gaan winnen. Zijn grootste concurrent, Jeroen Maas, had al een paar keer aan zijn hamstrings gevoeld. De kramp die daar in was geschoten schoot er echter ook weer gewoon uit. In de slotronde zag Maas (Spiridon) dat het zelfs nog mogelijk was om Colin Bekers op te volgen op de erelijst. Hij zette aan en won de 10 kilometer in 32,41 minuten. 

Laros (Scorpio) dook ondanks een hele zware laatste vier kilometer ook nog (net) onder de 33 minuten. ,,Wellicht ben ik na mijn vakantie iets te onstuimig vertrokken. Dat kwam mede omdat ik superblij ben dat mijn zoon Lars na bijna een jaar ellende weer zo lekker had kunnen lopen op de vijf kilometer", vertelde de master. 

Jeroen van Damme (THOR) liep in zijn vierde 10 kilometer op rij opnieuw sneller. De Roosendaler bracht nu een tijd van 33,10 minuten op de klokken. Jalisa Daane (Sprint) werd de snelste vrouw in Teteringen.