Volledig scherm
Dick Jaspers © BD

Jaspers overtuigend naar finale NK driebanden; Van Erp is zijn uitdager

Dick Jaspers heeft zich zondagochtend op overtuigende wijze geplaatst voor de finale van het NK driebanden (de Masters) in Berlicum. De regerend wereldkampioen uit Sint-Willebrord ad in de halve finale weinig moeite met Barry van Beers uit Rijsbergen: 40-23 in 16 beurten.

Jaspers had na zeven beurten al 27 caramboles gemaakt, tegen acht voor zijn opponent. Die kloof wist Van Beers niet meer te dichten. Zondagmiddag gaat Jaspers op voor zijn twintigste nationale titel. De eindstrijd in Den Durpsherd in Berlicum begint om 15.00 uur. Tegenstander van Jaspers is Jean van Erp uit Heeswijk, die in zijn halve finale afrekende met Jeffrey Jorissen uit Den Haag: 40-29 in 22 beurten.

  1. Koploper Breda lijdt eerste nederlaag tegen vrouwen van Warande, doelpuntrijk gelijkspel bij Tempo
    hockey

    Koploper Breda lijdt eerste nederlaag tegen vrouwen van Warande, doelpunt­rijk gelijkspel bij Tempo

    De vrouwen van hockeyclub Breda hebben in de eerste klasse B tegen streekgenoot Warande hun eerste nederlaag geleden. Op eigen veld werd het 0-2. De mannen van Breda en Zwart-Wit kwamen tot winst. De vrouwen van hockeyclub Etten-Leur hebben hun eerste zege beet van 2019, waarmee ze in het spoor blijven van de bovenste twee plaatsen. De mannen verloren jammerlijk in en tegen Rijswijk.