Volledig scherm
Dick Jaspers © Edmund Messerschmidt/het fotoburo

Jaspers jaagt op nieuwe titel bij mega-EK

BILJARTEN - Bij het aanstaande Europees kampioenschap biljarten wordt het beste niet voor het laatst bewaard. Het tiendaagse megatoernooi in het Duitse Brandenburg an der Havel gaat vrijdag van acquit met het EK driebanden op de grote tafel. Willebrorder Dick Jaspers, recent in grote vorm, aast op zijn vijfde individuele titel.

Vrijdag zijn de groepswedstrijden, zaterdag begint de knockoutfase, zondag volgen de halve finale en de eindstrijd, die Jaspers in 2003, 2008 (finalemoyenne 5,625, een wereldrecord), 2010 en 2011 al eens won. Ook Jean-Paul de Bruijn, Jean van Erp, Glenn Hofman, Raimond Burgman en Rijsbergenaar Barry van Beers hopen een goede greep te doen uit de prijzenpot van bijna 30.000 euro, waarvan 6000 euro voor de winnaar is. Donderdag 30 april is het EK driebanden voor landenteams, waarbij Jaspers een duo vormt met Burgman. Van Beers koppelt met Martien van der Spoel.

Vanaf dinsdag 28 april komt ook Kay de Zwart in actie. De Sprundelaar mag als Nederlands kampioen op de kleine tafel Oranje vertegenwoordigen in deze discipline. Met zijn ploeg BV Sprundel doet hij ook mee aan het EK clubteams.
Het EK telt in totaal 880 partijen in achttien disciplines, waaronder ook bandstoten, artistique en kader.

Woensdag meer in BN DeStem