Jaspers door, Van Erp uitgeschakeld in Veghel

Dick Jaspers is na twee wedstrijden in de poulefase al zeker van een plaats bij de laatste zestien bij de World Cup driebanden in Veghel. Streekfavoriet Jean van Erp weet dat het toernooi er na donderdag voor hem op zit.

Barry van Beers, de derde Nederlander in het hoofdtoernooi, heeft  alleen nog een theoretische kans om de knock-outfase te bereiken. Dan moet de Rijsbergenaar donderdagavond tegen de Turk Tayfun Tasdemir de partij van zijn leven spelen.

Jaspers

Jaspers verzekerde zich van een plaats bij de laatste zestien door donderdag eerst af te rekenen met de Spanjaard Jose-Maria Mas (40-23 in 15 beurten) en daarna in een moeizame partij met de Vietnamees Duc Anh Chien Nguyen (40-38 in 23 beurten). Met nog een wedstrijd te spelen weet de Willebrordse wereldkampioen daardoor al dat hij bij de twee beste spelers van poule A zit.

Van Erp

Van Erp, luid aangemoedigd door een kleine vijftig fans uit zijn woonplaats Heeswijk-Dinther, verloor eerst van de Zuid-Koreaan Jun Tae Kim (40-32 in 28 beurten). Daarna boog hij ook voor de Deen Jakob Sorensen: 40-33 in 25 beurten. Plek een en twee in poule B zijn nu buiten bereik voor  'the Iceman'. 

Van Beers

Van Beers begon in poule C met een nederlaag tegen de Zweedse grootmeester Torbjorn Blomdahl: 40-27 in 20 beurten. Ondanks een voorsprong halverwege (21-16 na 17 beurten) verloor hij ook van de Zuid-Koreaan Sung-Won Choi: 40-27 in 26 beurten. In theorie kan Van Beers plaats twee in poule C nog bereiken, maar dan heeft hij een regelrecht biljartwonder nodig.

Volledig scherm
Van Erp aan stoot met zijn fans op de achtergrond. Tegenstander Jacob Sörensen kijkt toe, net als de scheidsrechter (staand). © BD