Het podium bij de elite/beloften in Chaam met van links naar rechts nummer twee Jordi van Loon, winnaar Jaap Kooijman, BN DeStem Wielerklassement-leider Hans Dekkers, nummer drie Nick van der Meer en rondemiss Lisse.
Volledig scherm
Het podium bij de elite/beloften in Chaam met van links naar rechts nummer twee Jordi van Loon, winnaar Jaap Kooijman, BN DeStem Wielerklassement-leider Hans Dekkers, nummer drie Nick van der Meer en rondemiss Lisse. © Jan Martens

Jaap Kooijman verslaat Jordi van Loon bij elite/beloften in Acht van Chaam

Jordi van Loon wilde bij de elite/beloften maar wat graag in de voetsporen van zijn vader Anjo treden, die in de jaren tachtig twee keer de Acht van Chaam bij de amateurs won. Maar de 22-jarige renner uit Lage Zwaluwe moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats, achter de Limburgse winnaar Jaap Kooijman.

 1. Het echte NAC mag nu snel opstaan voor ook Annie ontslagen wordt
  PREMIUM

  Het echte NAC mag nu snel opstaan voor ook Annie ontslagen wordt

  Overal waar we komen, vragen de mensen wie wij zijn... Het is de eerste zin uit een lied dat de supporters van NAC iedere wedstrijd weer recht vanuit het hart het stadion laten rondzingen. 'Wie zijn wij eigenlijk?', zullen ze zich inmiddels afvragen. Meer en meer komen ze erachter dat er twee NAC's zijn. Het NAC van het volk, dat zich herkent in trainers als Stijn Vreven en Peter Hyballa. En het NAC van de ingehuurde bestuurders, technocraten en de onzichtbare geldschieters.
 2. Wilfred Genee beging de doodzonde onder voetballers
  PREMIUM
  Column

  Wilfred Genee beging de doodzonde onder voetbal­lers

  Op het kookpunt van het kruisverhoor komt plotsklaps de eindtune. De camera’s zoemen uit, het licht dimt. Uitzending klaar. ‘We moeten naar het Journaal...’ Wat heeft ie het moeilijk zeg, de pedante presentator uit Soest aan tafel bij Op1. Een messcherpe Jeroen Pauw en tafeldame Fidan Ekiz in een prettig aanvullende rol fileren Wilfred Genee met chirurgische precisie. Het slachtoffer kan niets anders doen dan zijn fout(en) erkennen en nóg dieper wegzakken in zijn stoel.