Volledig scherm
Mitchel Sonneveld uit Sprundel. © Peter van Trijen

Indoor Oosteind wacht invasie van springruiters

PAARDENSPORT Indoor Oosteind geldt als een klassieker in de Zuid-Nederlandse springsport. Van donderdag tot en met zondag zullen honderden combinaties in actie komen in manege Buitenhorst.

Secretaresse Laura van Broekhoven kampt voor Indoor Oosteind met uitpuilende startlijsten. Alles is volgeboekt en voor het complete zaterdagprogramma moet al met wachtlijsten worden gewerkt. In de Z-klasse is het helemaal raak met 108 combinaties.

Toch hebben ze er iets op gevonden om die hele Z-meute alsnog vlotjes te kunnen verwerken: een springconcours tweefasen special. Gelet op de aanwas van onderuit zal het ook in de toekomst wennen zijn aan marathonrubrieken.

De M-klassers rijden drie kwalificatierubrieken. Daarna volgt op vrijdagavond de finale in de vorm van een Indoor Derby. Met lange lijnen, rustieke hindernissen en veel vaart erin. De royale piste leent zich voor zo'n spektakelstuk.

Springconcours
Het nationaal 1.40 m springconcours op zondagmiddag wordt de hoofdrubriek. De streekruiters zijn daarin royaal vertegenwoordigd met talentvolle amazonen als Amber Elst, Kaylee Heynen, Kelly Jochems, Kim Emmen, Lucille Billet, Noëlle van der Velde, Sacha de Wit en Valerie van Nieuwenhuyzen die vorig jaar al Z-winnares was.

Ze krijgen kleppers als Tim Lips, Tim Franssen, Sjoerd Kommers, Olivier van der vaart en Mitchel Sonneveld tegenover zich. Sprundelaar Sonneveld was vorig jaar een klasse apart met liefst vier rubriekszeges en drie tweede plaatsen. "Ja, ik heb wel een klik met snelle paarden. Ze moeten al jong barrages leren lopen. Het hoort bij de opleiding."

Programma Indoor Oosteind:

donderdag: 15.00 u L, 17.30 u M;

vrijdag: 8.30 u B, 10.15 u L, 15.00 u M, 17.30 u L, 20.30 u M-finale;

zaterdag: 8.30 u BB, 9.30 u B, 12.30 u L-finale, 14.30 u Z, 18.30 u ZZ, 21.00 u Six Bars;

zondag: 9.30 u 1.30 m, 12.30 u 1.35 m, 15.00 u 1.40 m.