Volledig scherm
Huub Maas wint in Etten-Leur (Tonny Presser/Pix4Profs)

Huub Maas houdt woord en wint thuiswedstrijd in Etten-Leur

ATLETIEK - Huub Maas heeft in de Marathon van Etten-Leur zijn woord gehouden. "Ik wil de eerste atleet uit Etten-Leur zijn die hier wint", zei hij in een interview met deze krant. En zo geschiedde.

"Ik wil strijden", zei Maas (45, THOR) deze week in BN DeStem. En dat deed hij. Halverwege liep hij samen met Jeroen Maas achter Erwin Harmes aan.

Met geweldige steun van Jeroen Maas (geen familie) haalde hij de snel gestarte Erwin Harmes na 27 kilometer in. Erwin Harmes zat nog vlak achter hem. De twee hadden een gaatje van een minuut. Uiteindelijk moest ook Harmes afhaken.

Maas kwam binnen in 2:32:45, Harmes moest drie minuten toegeven: 2:35:55.

De laatste loodjes waren net als verleden jaar zwaar voor de master van THOR, maar hij won uiteindelijk gemakkelijk met drie minuten voorsprong op de Zeeuw Harmes. “Ik dacht altijd dat John van der Wansem de eerste man uit Etten-Leur was die hier de winst had gepakt, maar ik hoor nu dat hij tijdens zijn overwinning in Breda woonde. De tijd was vandaag ondergeschikt aan mijn wil om hier als eerste over de streep te komen.”

De halve marathon werd gewonnen door de Italiaan Lorenzo de Conto. Hij bleef de Belgen Saaid Rihag en Hans Omey voor. Alexander Picard werd nummer 4.

Bij de vrouwen won de Belgische Amelie Saussez in 1:25:48. Ze bleef Yvonne Boot en Cathy Poppe ruim voor.