Volledig scherm
Han Hoendervangers (rechts) en zijn navigator Marco Schillemans doen mee aan het WK Rally. © Chris van Klinken/Pix4Profs

Hoendervangers en Schillemans naar WK Rally

AUTOSPORT - De West-Brabantse rallyrijders Han Hoendervangers en Marco Schillemans zijn maandag afgereisd naar het Duitse Trier, waar ze vanaf vrijdag meedoen aan het WK Rally.

Wat voor Huijbergenaar Han Hoendersvangers en zijn Nispense navigator Marco Schillemans begon als hobby, is enigszins uit de hand gelopen, geven ze toe. Accountant Hoendervangers begint inmiddels aan zijn derde WK. Schillemans, rayonleider bij een sociale werkvoorziening, debuteert op dit niveau. In totaal wachten er in Duitsland achttien klassementsproeven op de West-Brabanders in hun Mitsubishi EVO X, onder meer over de Panzerplatte, een groot militair oefenterrein. "Als we daar straks overheen racen, staan er tienduizenden mensen te kijken. Daar doe je het toch voor", kijkt Schillemans vooruit. Hoendervangers hoopt optimaal te genieten. "Maar het zou natuurlijk mooi zijn als we zondagmiddag ook op tijd over de finish komen.”

Morgen een uitgebreid interview in BN DeStem.