De hockeymannen van Etten-Leur zien door de beslissing van de KNHB de promotiedroom uiteenspatten.
Volledig scherm
De hockeymannen van Etten-Leur zien door de beslissing van de KNHB de promotiedroom uiteenspatten. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Hockeymannen Etten-Leur zien promotiedroom uiteenspatten: ‘Even flink gevloekt’

Nu het hockeyseizoen erop zit en er geen promoties en degradaties plaatsvinden, likt de fiere koploper van de Eerste klasse B zijn wonden. ,,Het was te verwachten, maar teleurgesteld zijn ze wel”, zegt Frank van de Wiel (24), aanvoerder van Etten-Leur.

Toegegeven, er stonden nog tien wedstrijden op het programma. In de strijd van het kampioenschap was nog lang niet alles beslist. Maar de hockeymannen van Etten-Leur stonden er meer dan prima voor in de Eerste klasse B. Twee punten was het gat met runner-up Zoetermeer.

Het is tijd om terug te kijken, nu het seizoen er abrupt op zit. Dat laatste duel voor de winterstop, bijvoorbeeld. Zoetermeer-thuis: 3-1. Etten-Leur als lijstaanvoerder de winterse onderbreking in. Was dat het moment dat een eventueel kampioenschap ging leven? ,,Dat gevoel hadden we al wel wat eerder”, legt Frank van de Wiel uit. ,,Maar ja, het waren inderdaad kostbare punten die ons naar de eerste plaats brachten.” De captain spreekt van een moeizame seizoenstart door de nodige blessures. ,,Maar naar mate die spelers terugkeerden, ging het lopen. En gaven we ook geen wedstrijd meer weg.”

‘De beste van de competitie’

‘We gaan kampioen worden’, werd in de winterstop stellig gezegd. ,,Soms moet je dat gewoon beslissen. We hadden ook het gevoel de beste van de competitie te zijn.” De titel moeten Van de Wiel en Etten-Leur uit het hoofd zetten, want er vinden geen promoties plaats. ,,We hadden gehoopt dat de KNHB met een andere oplossing was gekomen. Zeker zijn we teleurgesteld. Maar begrijpelijk is het wel. We waren pas net halverwege de competitie. En er is geen andere oplossing om het seizoen af te maken. Eerst hoop je nog op een play-offsysteem. Maar dat gaat niet, na de persconferentie van gisteren.”

Er werd even flink wat gevloekt in de groepsapp van de Etten-Leurse hockeyers. En nu gaat het vizier weer op volgend seizoen. ,,Maar ook daarover is nog genoeg onzekerheid”, doelt Van de Wiel op de maatregelen die evenementen tot 1 september verbieden. Toch zit er voor de hockeyploeg niets anders op dan vooruitkijken. En het kunststukje van het afgebroken seizoen 2019-2020 te herhalen.

De hockeymannen van Etten-Leur stonden bovenaan in de Eerste klasse B, de Oosterhoutse competitiegenoot Warande bungelde juist onderaan.
Volledig scherm
De hockeymannen van Etten-Leur stonden bovenaan in de Eerste klasse B, de Oosterhoutse competitiegenoot Warande bungelde juist onderaan. © Pix4Profs/Casper van Aggelen