Volledig scherm
Zwart-Wit (spelend in zwart-witte tenues) scoorde vier keer, maar moest evenveel tegendoelpunten slikken. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus

Hockeyers van Tempo moeten vrezen voor degradatie, doelpuntrijk gelijkspel Zwart-Wit

hockeyDe hockeyers van Tempo hebben thuis tegen Scoop Delft met 3-6 verloren en moeten vrezen voor hun plaats in de derde klasse. Met nog twee speelronden te gaan, moet er gewonnen gaan worden om terug te keren op de veilige tiende plaats, waarbij de Bergenaren nu afhankelijk zijn van de studenten uit Delft. De mannen van Pelikaan, vorig jaar gepromoveerd, wisten zich veilig te spelen.

MANNEN
PROMOTIEKLASSE
Laren - Zwart-Wit 4-4 (2-3).
In de slotfase kreeg Zwart-Wit in overtal nog kansen op winst, maar het bleef bij een verdiend punt. Imre van de Laar (2x), Guus Philippart en Milan van Baal scoorden namens Zwart-Wit, dat zondag tegen Push bij winst in elk geval directe degradatie ontloopt en mogelijk zelfs meteen veilig is.

OVERGANGSKLASSE A
Xenios - Breda 1-2 (1-1).
In een warm Amsterdam had Breda het lastig, maar met hard werken werden de punten uiteindelijk veilig gesteld. Rick Doorenbos maakte de beide Bredase doelpunten. Breda moet volgende week thuis winnen van Helmond om tweede te worden, daarvoor is dan ook puntverlies nodig van Hattem.

EERSTE KLASSE B
Warande - Etten-Leur 2-1 (1-0).
Warande wist op eigen terrein de spannende streekderby nu wel in winst om te zetten. Gunstig voor de Oosterhouters, die nu veilig zijn. Thom van der Schoof en Max Koreman zetten hun team tweemaal op voorsprong, het bleek dus genoeg.

Net als in de heenwedstrijd leverde de derby een duel op dat alle kanten op kon, nu met de Oosterhoutse thuisclub als winnaar, dat zich hiermee veilig speelt. Etten-leur zakt een plaats naar de vierde positie. Het spelen van play-offs, wat vooraf overigens geen doelstelling was, lijkt nu buiten beeld te zijn geraakt. In de tweede helft maakte Jurriën Smits uit een strafcorner de gelijkmaker, maar in de slotfase viel de beslissing aan de andere kant.

TWEEDE KLASSE B
Pelikaan - Shot 1-0 (0-0).

DERDE KLASSE B
Tempo - Scoop Delft 3-6 (2-1).

VROUWEN
EERSTE KLASSE B
Roomburg - Breda 0-4 (0-2).
Kampioen Breda deed in Leiden wat het moest en de ploeg was ook duidelijk sterker. Jet Flapper maakte er twee, ook Mayra Hos en Amber de Visser toonden zich trefzeker.

DSHC - Zwart-Wit 0-3 (0-2).
Zwart-Wit zette de goede vorm van de laatste weken voort en won verdiend van de Delftse studentes. Sophie Gelten (2x) en Maxime in het Veld scoorden.

Warande - Dordrecht 2-0 (2-0).
Ook Warande kan nog tweede worden, het won in elk geval van de hekkensluiter via Annelot van Iersel en Pien Stienen.

TWEEDE KLASSE B
Westland - Etten-Leur 3-0 (2-0).