Herman Kruis, sportpromotor, gelouterd hockeycoach, bondscoach van Wit-Rusland en sinds vrijdag Officier in de Orde van Oranje Nassay.
Volledig scherm
PREMIUM
Herman Kruis, sportpromotor, gelouterd hockeycoach, bondscoach van Wit-Rusland en sinds vrijdag Officier in de Orde van Oranje Nassay. © Pix4Profs-Ron Magielse

Het zijn bizarre tijden voor ‘officier’ Herman Kruis

lintjesregenHet moeten bizarre tijden zijn voor Herman Kruis. Aan de ene kant helpt hij momenteel mee om de jeugd weer verantwoord aan het sporten en bewegen te krijgen. En daarnaast is hij hockeybondscoach van Wit-Rusland, een land dat het coronavirus verre van serieus neemt. Tot zijn grote verrassing werd hij vrijdag ook nog eens benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

De 64-jarige hockeycoach en sportpromotor uit Bavel had vrijdagmorgen een telefonische vergadering gepland met de gemeente Breda. De jeugd mag immers weer gaan sporten van de overheid en overleg is nodig over hoe dat zo goed mogelijk op te starten. Tegen elf uur kreeg hij echter niet wethouder Daan Quaars maar burgemeester Paul Depla aan de lijn. ,,Ik was totaal verrast, maar tegelijkertijd ook supertrots”, zegt Kruis over diens mededeling dat het ‘de koning heeft behaagd’ om hem te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.