Volledig scherm
PREMIUM
Portret van zwemmer Maarten van der Weijden. © ANP

Het is weer bijna zover: Maarten van der Weijden gaat opnieuw voor wereldrecord 24 uur zwemmen

Niks is langeafstandzwemmer Maarten van der Weijden uit Waspik te gek. Donderdagavond duikt hij wederom in het vijftigmeterbad van zwembad De Warande in Oosterhout voor een nieuwe poging om het wereldrecord 24 uur zwemmen te verbreken. ,,Ik ga graag extreme uitdagingen aan.’’

Rond de klok van 18 uur ‘s avonds start Van der Weijden met zijn recordpoging. Maar liefst 150 supporters kunnen hem vanaf de kant toejuichen op weg naar zwemgeschiedenis. Fanatiekelingen die zich op voorhand hebben ingeschreven mogen een deel met Van der Weijden meezwemmen. De rest van zijn fans is in de brasserie welkom om de recordpoging van dichtbij te volgen.

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”