Jeffrey Herlings op archiefbeeld
Volledig scherm
Jeffrey Herlings op archiefbeeld © Juan Pablo Acevedo/KTM Images

Herlings wint eerste manche in Faenza

Jeffrey Herlings heeft de eerste manche van de MXGP van Italië gewonnen. De crosser uit Oploo versloeg in de slotfase zijn merkgenoot Jorge Prado en pakte een handvol punten op zijn kampioenschapsrivaal Tim Gajser, die ten val kwam.

 1. De betreurde Jure Robic liet in Le Tour Direct al zien hoe hard Slovenen kunnen fietsen
  PREMIUM
  COLUMN

  De betreurde Jure Robic liet in Le Tour Direct al zien hoe hard Slovenen kunnen fietsen

  Een historische winnaar. Een historische ontknoping. Zo zien 'we' dat graag in de sport. Primoz Roglic ging verrassend ten onder in de Tour, maar de eindzege ging alsnog naar een Sloveen. Het drama rond Jumbo-Visma werd pakkend in beeld gebracht, maar hét verhaal werd verteld door een groepje Sloveense fans van 'Rogla'. Langs de kant van het tijdritparkoers zaten ze vrolijk uitgedost klaar voor de triomftocht van hun held. Ze zongen. Ze vierden alvast een feestje. Tot iemand in de gaten begon te krijgen dat het niet lekker liep bij Primoz.
 2. Hockeysters Zwart-Wit trekken derby naar zich toe, Push-heren haken aan na buitenshuis gelijkspel
  hockey

  Hockey­sters Zwart-Wit trekken derby naar zich toe, Push-he­ren haken aan na buitens­huis gelijkspel

  De hockeyderby in de eerste klasse B tussen de vrouwen van Etten-Leur en Zwart-Wit is uiteindelijk door de gasten uit het Ginneken met 2-3 gewonnen. Een kwartier voor het einde stond het nog 2-1, maar uiteindelijk gaven de aanvallende kwaliteiten van de koploper toch de doorslag. De mannen van hockeyclub Push hebben nog altijd aansluiting in de overgangsklasse B. Winst werd bij Naarden uit handen gegeven, maar de 2-2 betekent dat de verschillen in de middenmoot niet groot zijn.