Havik heerst in Ronde van Woensdrecht

Piotr Havik was zondag de sterkste in de ronde van Woensdrecht. De renner van de vooruitstrevende Beat Cycling Club rekende in de finale af met Peter Schulting en Thijs de Lange. Wout van Elzakker uit Hoogerheide werd vierde.

Havik was vanaf het begin attent. Hij zorgde er mede voor dat na een kilometer of dertig de beslissende ontsnapping wegreed. Samen met Thijs de Lange, Mike Terpstra, Peter Schulting en Beau Duvigneau liet hij het peloton achter zich. Eerst Duvigneau en niet veel later Terpstra moesten de andere drie halverwege de wedstrijd laten gaan.

Naarmate de finale dichterbij kwam, merkte De Lange dat bij hem het beste eraf was. “Piotr reed heel hard en ook Peter (Schulting, red.) oogde nog fris”, vertelt de man die een dag voor Woensdrecht nog in Oud-Vossemeer won. Op drie rondes van het einde viel de beslissing. “Piotr trok op drie rondes voor het einde flink door en ik moest een gat laten”, vertelt De Lange. Schulting nam alle risico’s om Havik te volgen in de afdaling. De Lange: “Ik had al eerder gezien dat Peter wat moeite met die bochten had.”

Havik knalde als eerste door de chicane onderaan het parcours, Schulting kon niet volgen en miste een bocht. De renner van Destil-Jo Piels kon niet meer verder en moest de wedstrijd verlaten met wat leek op een sleutelbeenbreuk. De Lange kwam niet meer in de buurt van Havik, die op de Rijzendeweg onbedreigd naar de overwinning reed.

Daarachter was Hoogerheidenaar Wout van Elzakker samen met Tom Vermeer in de achtervolging gegaan. In de sprint voor de derde plaats klopte Vermeer de voor de Spaanse opleidingsploeg van Quick-Step uitkomende Van Elzakker. 

Volledig scherm
winnaar ronde van Woensdrecht; Havik. © Thijs Roelen
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement