Volledig scherm
Hartthijs de Vries onderweg naar de overwinning. © Ad Pertijs

Hartthijs de Vries pakt overwinning wielerronde Hart van Oosterhout (video)

OOSTERHOUT - De overwinningsbloemen van wielerronde Hart van Oosterhout waren zondag voor Hartthijs de Vries uit Kollum.

Hij en zijn Rabomannen, met onder meer Sieben Wouters uit Zundert in de gelederen, besloten de koers vanaf de start hard te maken.

Na dertig kilometer kwamen De Vries, Budding, Robbert de Greef (Jion’s De Rijke), Koen van de Klundert (WWV) en Robbie van Bakel (Metec) voorop.

Van Bakel werd teruggeslagen door kettingproblemen en bij Van de Klundert ging in de finale het licht uit. Ook De Greef moest zich gewonnen geven.

Dat was op het moment dat de twee Rabo-renners afspraken dat De Vries zou openen met een demarrage en dat de sprint voor Budding zou zijn, mocht De Vries teruggepakt worden.

Dat gebeurde niet. De Vries reed eenvoudig bij de anderen vandaan en Budding knalde even later solo naar de tweede plek.

  1. Servais Knaven komt met APB-opleidingsploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven komt met APB-op­lei­dings­ploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven hield vrijdagavond in Etten-Leur zijn nieuwe APB Junior Women Development team ten doop. De oud-prof en Sky-ploegleider wil jonge rensters beter voorbereid de overstap naar de elite laten maken. ,,Die stap is nu te groot. Ook al omdat het niveau bij de elite vrouwen erg hoog geworden is. De paradox is dat het heel goed gaat met het Nederlandse vrouwenwielrennen, maar daaronder gebeurt er op het gebied van opleiding heel weinig”, motiveert Knaven zijn initiatief.