Volledig scherm
JACQUES HANEGRAAF © AFP-PHOTO BORIS HORVAT

Hanegraaf: 'Thomas krijgt nog een zware dobber aan mij'

SINT WILLEBRORD - Thomas Dekker haalt in zijn van doping- en seksverhalen uitpuilende biografie 'Mijn Gevecht' hard uit naar zijn voormalige manager Jacques Hanegraaf. De Willebrorder laat het er niet bij zitten en gaat 'alles wat niet klopt' juridisch aanvechten.

De telefoon van Jacques Hanegraaf stond niet stil nadat Thomas Dekker maandagavond bij 'De Wereld Draait Door' zijn boekje had open gedaan over de krankzinnige wereld waarin hij in 2005 als neoprof terecht was gekomen. "Oud-renners willen dat we gezamenlijk stappen ondernemen. Om wat hij de sport aandoet."

Aandacht
Hanegraaf gunt Dekker echter die publiciteit niet. "Inmiddels weet ik waar het bij Thomas om draait. Hij is een jongen die verschrikkelijk graag aandacht krijgt."

Toch gaat de oud-prof die van 2005 tot en met 2009 de manager was van Dekker actie ondernemen tegen Dekker en auteur Thijs Zonneveld. "Alles wat niet klopt in het boek ga ik juridisch aanvechten. Uiteraard."

Hij heeft al een zaak lopen tegen Dekker. "Thomas was een slechte betaler. Al vanaf het begin. Daarom staat nog een vordering open. De zaak ligt bij de rechter. De uitspraak is in 2017. Tot die tijd ga ik daarover niet te veel zeggen."

'Mijn straatje is schoon'
Wel meent Hanegraaf dat die zaak de bron is van alle ellende. Want dat de Willebrorder Dekker geïntroduceerd heeft bij de Spaanse dopingarts Fuentes en dat hij thuis in Dirkshorn de ouders van Dekker zou hebben gezegd dat hun zoon 'nu aan de doping gaat' noemt hij 'pure laster en totale onzin.' Hanegraaf: "Mijn straatje is schoon, maar Thomas zal nog een zware dobber aan mij hebben. Als ik zou opschrijven wat Thomas me allemaal nog meer heeft verteld, krijg je een nieuw boek waar de honden geen brood van lusten."

Hanegraaf geeft toe dat hij 'uiteraard' wist van het dopinggebruik van Dekker. "Ik heb genoeg dingen vernomen, via onder meer de UCI, dat Thomas te boek stond als een gevaarlijke renner. Hij had bij wijze van spreken al drie gele kaarten gehad."