Archieffoto United Breda
Volledig scherm
Archieffoto United Breda © Pix4Profs / Johan Wouters

Handbalvrouwen United Breda gedegradeerd

De handbalvrouwen van United Breda zijn er niet in geslaagd het tweededivisieschap met een seizoen te verlengen. In een beslissingsduel met Gastvrij/Wijhe’92 stond er na de verlenging een 33-31 nederlaag op het bord.

De wedstrijd begon goed voor United Breda. In de eerste helft werden vele doelpunten van Wijhe’92 voorkomen door hard te werken. De eigen kansen werden zeer regelmatig benut. Met een voorsprong van zes punten (11-17) werden de kleedkamers opgezocht. Het Bredase publiek was tevreden en zag United Breda niet eerder dit seizoen zo goed spelen.

Na de pauze gebeurde dat wat al zo vaak gebeurde dit seizoen. De smalle basis kon niet zo fel blijven verdedigen als in de eerste helft en zag Wijhe’92 steeds dichterbij komen.

Tijdstraffen en rode kaarten braken United Breda op. In de laatste seconden scoorde Wijhe’92 de gelijkmaker en dwong zo een verlenging af.

In de twee keer vijf minuten die resteerden kon United Breda geen potten meer breken. Er werd continu tegen een achterstand aangekeken. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 33-31.

,,De teleurstelling is ontzettend groot. Het is een moeilijk seizoen geweest voor de meiden”, vertelde United Breda-coach Dirk Loose. ,,In de tweede helft lukte het niet meer genoeg tegen te houden en aanvallend waren we te slordig. Vermoeidheid brak de ploeg op.”