Handbal United lijdt dertiende nederlaag

Een krappe selectie en blessures breken de handbalvrouwen van United Breda wekelijks op. Ook tegen AJ Sport/Hellas had de hekkensluiter van de eerste divisie geen energie meer over in de tweede helft: 24-15.

Vrouwen

Eerste divisie D

Hellas - United Breda 24-15.

Een dertiende verliespartij moest United Breda zaterdag slikken. In het eerste bedrijf bleven de bezoeksters aardig bij (13-9) ondanks dat na negen minuten 7-1 op het scorebord stond. ,,Er was nog niks aan de hand", zei begeleider Cees Heessels, die doelvrouw Tessa Haas behoorlijk vond keepen. Daarnaast was Romy Leijten op schot met vijf treffers. ,,Daarna zakte het energiepijl tot onder nul en was het gedaan."

Vrouwen

Tweede divisie B

Dongen - VOC 18-21.

Martijn Verhagen ziet een verbetering in zijn team ten opzichte van vorige weken. ,,Jeugdige speelsters pakken dingen beter op. Nu die goede drive nog omzetten in punten." Misschien had er meer ingezeten", aldus Verhagen. Dongen bevindt zich nog net niet op de degradatieplaatsen.

Hoofdklasse D

ROAC - HMC 23-27.

Het lukt HMC steeds vaker om punten te pakken in uitwedstrijden. Ook dit keer werd er gewonnen van laagvlieger ROAC. HMC staat hierdoor op een mooie zevende plaats.

Ventura - RHV 34-21.

Trainer Marco Dirkse was na afloop diep teleurgesteld in zijn Rijense formatie. ,,We hebben de hele wedstijd niet ons eigen spel gespeeld. We waren op alle vlakken niet goed." RHV maakte te weinig gebruik van de zeer aanvallende 3-2-1-dekking van koploper Ventura. ,,Het was slappe hap deze keer."

Mannen

Hoofdklasse B

Witte Ster'75 - Vlug en Lenig 32-15.

,,Het was een makkelijke overwinning", aldus Roy Meijs. ,,Vlug en Lenig waren maar met een half team en ze boden totaal geen weerstand." Het spel van de koploper was goed, maar ook deze keer was er ruimte voor verbetering. ,,We misten veel één op één kansen. Onze dekking was wel de hele wedstrijd scherp."

Dongen - Wittenhorst 30-25.

Deze wedstrijd ging gelijk op. Met rust was de stand 11-11. René Vissers: ,,We hadden afgesproken om het tempo hoog te houden en dat hebben we gedaan. De tweede helft werd het conditioneel wat lastiger, maar tien minuten voor tijd was de wedstrijd al gespeeld." Door deze overwinning blijft Dongen in het spoor van koploper Witte Ster '75.