Volledig scherm
Ronald Leemans en zoon Roald rijden de GTC Rally. Roald's auto ontbreekt op de foto, die lag in de sloot. foto Johan Wouters/Pix4Profs

GTC Rally: Ronald gelooft nog altijd in zoon Roald

RAAMSDONKSVEER / ROOSENDAAL - Roald Leemans (19) uit Raamsdonkveer treedt dit seizoen in de sporen van zijn rallyrijdende vader Ronald (48). Vrijdagavond staat hij noodgedwongen al met zijn volgende wagen aan de start van de GTC Rally.

Wat doe je als je merkt dat je zoon dolgraag ook rally's gaat rijden? "Dan koop je een leuk gedateerd autootje (Opel Astra) en is het afwachten of hij het in het echt ook echt leuk vindt", antwoordt Ronald Leemans.

Zelf is de garagehouder uit Raamsdonksveer al jaren verknocht aan de rallysport. Zoonlief ging als hulpje vanaf zijn veertiende mee naar de wedstrijden en leefde zich ondertussen uit in de motorcross.

"Maar ik wist al wel vroeg dat ik wilde gaan rallyrijden", verduidelijkt de leerling-automonteur.

Woensdagmiddag zat Van Waardenburg even niet naast junior toen die de Astra tijdens een testritje door de polder in de sloot reed. De schade is voor vrijdagavond niet meer te herstellen.

Wat doe je dan als vader? "Eerst boos worden, maar ook direct de wagen kopen die ik voor hem al op het oog hadden voor volgend seizoen."

En dus gaat zoonlief vanavond al van start in de veel potentere Renault Clio RS3.

"Het zal even wennen zijn voor hem, maar ik wil gewoon dat hij rijdt. Omdat ik gezien heb dat hij het echt in zich heeft."

Lees vrijdag veel meer over de rally in BN DeStem

Volledig scherm
De GTC Rally in West-Brabant Kaart GTC Rally organisatie