Volledig scherm
Roald Leemans geeft zijn Citroën DS3 R5 de sporen op het vliegveld in Bosschenhoofd. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

GTC Rally nadert finale: De Jong in winnende positie; Leemans verdedigt derde plek

GTC RallyMet nog drie klassementsproeven te gaan, nadert de GTC Rally haar ontknoping. Bob de Jong uit Essen voert het veld nog altijd soeverein aan in zijn Hyundai i20 R5. Zijn voorsprong op nummer twee Jasper van den Heuvel (Ford Fiesta R5) bedraagt nog altijd bijna twee minuten.

De derde plaats is in handen van de jeugdige Roald Leemans uit Raamsdonksveer. Intoom gehouden door zijn ervaren navigator Chris van Waardenburg (Rijen) verdedigt deze jonge hond in zijn Citroën DS3 R5 de derde plek. ,,De derde plek vasthouden zou enorm knap zijn in dit deelnemersveld", laat zijn vader en mentor Ronald Leemans weten.  De voorsprong op nummer vier Melissa Debackere (Skoda Fabia R5) bedraagt iets meer dan een minuut.

Jeroen van den Heuvel (Etten-Leur) bekleedt in een VW Polo R5 de zesde plaats. 

De rijders wachten nog drie proeven: de KP Rijsbergen, de KP Klein Zundert en de finalerit op Breda International Airport (BIA). ,,Zeker zijn van je zaak ben je nooit", zegt De Jong, ,,Je kunt altijd tegen een  technisch probleem aanlopen.”

De Jong leidt de dans in de GTC Rally al sinds gisteravond. In die zogenaamde Nacht van Achtmaal zag hij de concurrentie veel  tijd verliezen aan technische mankementen als lekke banden en een kapot stuurhuis. 

In afwachting van de finale op BIA wordt het talrijke publiek er vermaakt door deelnemers aan de dragrace, die full speed over de start- en landingsbaan van het vliegveld knallen.

De finish wordt verwacht rond de klok van 19.00 uur.